Faaliyetler
DERNEĞİMİZDEN RAMAZAN YARDIMI

Derneğimiz üyelerinden topladıkları paralarla Yalı, Merkez ve Topçular mahallesi muhtarları ile koordine kurarak tespit ettikleri muhtaç ailelere Ramazan Yardımında bulunmuştur. Dernek Başkanı Sayın Fevzi YILMAZ "İmkanlarımız dahilinde bizlerde faydalı olmak istedik. Gıda yardım paketlerimizi 40 muhtaç aileye ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

DENİZALTI FİLOSU KOMUTANLIĞI ZİYARETİ   (09 EYLÜL 2008)

DENİZALTI EĞİTİM MERKEZİ KOMUTANLIĞI ZİYARETİ (09 EYLÜL 2008)

2008 YILINDA YAPILAN GEZİLER

13/03/2008 : SAKIP SABANCI MÜZESİ
                     VE İSTİNYE PARK GEZİ
20/03/2008 : KARTEPE GEZİSİ
06/05/2008 : KAPADOKYA/NEVŞEHİR
                     GEZİSİ
30/05/2008 : ANAMUR KAMPI
31/05/2008 : MARMARA EREĞLİSİ KAMPI
20/06/2008 : GEMLİK HAVACILAR KAMPI
29/06/2008 : TRABZON GEZİSİ
12/08/2008 : İSTANBUL BOĞAZ GEZİSİ

DUMLUPINAR ŞEHİTLERİNE 55. YIL ANMA TÖRENİ

Dumlupınar Denizaltısının Çanakkale açıklarında İsveç Bandıralı bir gemi ile çarpışarak batması neticesinde içindeki 81 Denizcimizin Şehit olmasının anısına,Gölcük Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yılda bir dizi etkinlik ve tören tertip ederek Dumlupınar Şehitleri Rahmetle birkez daha anıldılar. İlk olarak (DESSOYAD)Denizaltı Sevenler Sosyal Yardımlaşma Derneği Değirmendere Şube Başkanı Fevzi Yılmaz,Üyeler Coşkun Öztürk,Ahmet Topçular,Emin Tunçbilek,Sabit Özcan,Sait Küçük,Temad Gölcük Şube Başkanı İlhan Severcan,Gölcük Belediyesi YG 21 Gnel Sekreteri Emekli Deniz Astsubayı Sedat Yücel´den oluşan heyet,Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş´i makamında ziyaret ettiler.Yapılan sohbet sonrasında Başkan Ellibeş ve Heyet birlikte Albay Burak Caddesinde yapılan törene katıldılar.Burada Caddeye ismi verilen Dumlupınar Denizaltısının Filotilla Komutanı Albay Hakkı Burak için hazırlanan Plaketin Cadde girişine monte işlemi gerçekleştirildi. Daha sonra Dumlupınar adı verilen Dumlupınar Mahalle Muhtarlığı ziyaret edildi.Muhtar Remzi Saralk tarafından karşılanan heyet burada bir süre sohbet edildi.Akabinde Heyet Dumlupınar İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen törene katıldı.Okul Müdürü Bahattin Yazıcıoğlu ve Aile Birliği Başkanı Ayla Sesigüzel ve Üyeler tarafından karşılandı.Okul bahçesinde yapılan törende Dumlupınar Denizaltısı ile ilgili şiirler okundu, günün anlam ve önemi anlatıldı.Tören sonrasında Aile birliği tarafından hazırlanan ikramlar afiyetle yenildi. Dumlupınar Şehitleri için hazırlanan törenlerin son programı Gölcük Belediyesi Kültür Sanat Merkezi salonunda gerçekleşirildi.

ŞEHİT DENİZALTICILAR ANITI TÖRENLE ZİYARETE AÇILDI

Denizaltı Sevenler Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Sacit Yarar, 4 Nisan 2003 tarihinde temelini attıkları anıtın bitimine kadar yardımda bulunan bütün kuruluşlara teşekkür ederek, "Yaptırdığımız bu anıt sadece 247 denizaltı şehidimizin anısına değil, aynı zamanda bütün deniz şehitlerimizin anısına da dikildi" dedi. Çanakkale Valisi Süleyman Kamçı ise yaptığı konuşmada Atılay, Refah ve Dumlupınar deniz faciasında 247 denizcimizin şehit olduğunu ifade ederek, "Bunlardan Atılay ve Dumlupınar denizaltıları Çanakkale boğazında battı. Refah ise denizaltı personelini İngiltere'ye götürürken bir kaza sonucu battı. Bunların anısına bu anıt yapıldı " dedi. Törene Çanakkale Valisi Süleyman Kamçı, Gelibolu Belediye başkanı Cihat Bingöl, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Engin Alan, Deniz Kuvvetler Komutanlığı temsilcisi Tuğamiral Celal Parlakoğlu, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tümamiral Deniz Kutluk, Denizaltı Sevenler Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Sacit Yarar ve çok sayıda üst düzey yetkili ile vatandaşlar katıldı. Törende ayrıca "Sakarya" isimli denizaltı da tören alanına yakın bir kesimdeki Hamzakoy mevkiinde demirli olarak bekledi.Konuşmaların ardından Vali Süleyman Kamçı, , Denizaltı Sevenler Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Sacit Yarar ve Deniz Kuvvetler Komutanlığı temsilcisi Tuğamiral Celal Parlakoğlu ile birlikte anıtın açılışını yaptı.

TRABZON GEZİSİ

Derneğimizin bu seneki faaliyetleri arasında 29 haziran -4 Temmuz  2008 tarihleri arasında TRABZON ve çevresini kapsayan bir gezi yapılmıştır. Gezi boyunca tarihi ve turistik güzelliklerle dolu bölge doya doya gezilmiştir. Gezi ile ilgili resimler aşağıdadır.

Denizaltıcı

Denizaltıcılar bütün bir geminin ne kadar büyük oranda kendilerine bağımlı olduğunun bilincindedirler. Denizle uğraşmayan için bu anlaşılamayacak bir şeydir ve bazen bu bizim için de açıklanması zordur ama böyledir ! Geminin mukavim saçındaki ufak bir korozyon bile denizaltıcı için hayati bir mesajdır.

Denizdeki bir denizaltı başlı başına farklı bir dünyadır ve denizaltında yürütülen karmaşık işler gözönüne alındığında , denizciler bu görevlerdeki subay ve astsubaylara sorumluluk vermek ve onlara güvenmek zorundadır.

Her denizaltıda acil durumlarda veya batmış denizaltıyı terk ederek yüzeye çıkmak gerektiğinde birbirine destek veren adamlar vardır. Bunlar kendilerine ve Birbirlerine karşı denizaltının tüm yönleriyle çalıştırılması konusunda sorumludurlar . Onlar mürettebattır, onlar geminin kendisidir.

Bu belki de denizcilikte en zor ve talepkar görevdir. Bir denizaltıcının yola çıktıktan sonra sorumluluk taşımadığı, rahat bir tek anı olsun yoktur. Bu kadar sorumluluğa karşın elde ettiği fazla bir öncelik ya da paye de yoktur, ancak denizcilerin denizaltıcılarına verdiği motivasyon denebilecek bir ünvan vardır o da Denizaltı Adamı olmak .

Bu ünvan bir denizaltıcının en fazla gurur duyacağı , tüm zamanların en onurlu görevini ifade eder. Çeviri:Vuslat Oluz

Bugün 2 ziyaretçi (2 klik) kişi burdaydı!
Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol